Preko livada, uz cestu, po strmini

Nedjelja, 17. travnja 2011.

Etalans – Mouthier Haute-Pierre - (25 km)

Nisam baš dobro spavao na previše mekanom madracu, ali to mi je već poznato iz prijašnjih hodočašća. Svaki dan drugi krevet, i to najčešće neudoban.

Put je sad vodio preko livada pa se ponekad uopće nije vidio. Srećom, moj se GPS dobro snalazio i upućivao me u pravom smjeru. Bez njega bih imao problema slijediti put.

Druga je polovica puta bila cesta bez puno prometa, a posljednjih pet kilometara spuštao sam se u dolinu gdje se nalazi moj današnji cilj, Mouthier Haute-Pierre. Spust je bio vrlo strm pa sam stalno morao držati rukama drške kolica i kočiti ih. „Ako sutra uspon iz doline bude ovako velik, nadrljao sam“ – pomislim.

Hotel se nalazio odmah pored rijeke. Rekoše mi da je soba na prvom katu, ali to je bilo u podrumu, gledano s ceste. Međutim balkon i prozori moje sobe bili su na drugoj strani zgrade visoko iznad rijeke. Divan pogled na šumu s druge strane uvale i na uzburkanu rijeku, čiji se šum čuo do mene. Bit će prava uspavanka.

U selu je bila neka fešta pa je bilo puno ljudi, koji su prolazili pored terase na kojoj sam sjedio i pijuckao bijelo vino prije večere. Ovaj put je hotel bio otvoren pa sam mogao jesti toplu hranu.

Design by: Dvoklik