UDRUGA “JOB” HODOČASTILA U RIM

Humanitarna udruga za osmišljavanje života osobama s posebnim potrebama “Job” hodočastila je u Rim od 3. do 5. ožujka 2015. i bili su, kao i uvijek do sada, gosti našega Doma. Udruga je nastala na blagdan Srca Isusova i Bazgrešnog srca Marijina 1999.god. Naše želje stavili smo u ta dva srca koja providonosno vode naš rad. Cilj udruge je rad s osobama s posebnim potrebama a to su prvenstveno osobe s invaliditetom bez obzira navrstu invaliditeta, beskućnici, osobe zalutale od Gospodina u prostituciju, drogu, siromašni.

Udruga osim ove aktivnosti, bavi se i organizacijom hodočašća u Rim, Lurd, Fatimu, Čenstohovu, San Giovanni Rotondo, Assis, Međugorje, ali organiziramo i izlete, druženja, seminare, duhovne obnove za osobe sa i bez invaliditeta. Još jedan cilj udruge “Job” je upravo spajanje zdravih osoba i osoba s posebnim potrebama, kroz hodočašća, kako bi zdrave osobe mogle bolje upoznati život i pomoći osobama u potrebi.

Udruga broji više od 2000 članova. Djelujemo na području Republike Hrvatske. Prepoznatljivi smo po specijalnim autobusima prilagođenim osobama s posebnim potrebama koji imaju krevete osim sjedala, prostor za invalidska kolica, prilagođeni toalet i ono najvažnije – podiznu platformu (rampu) za osobe koje su u kolicima.

Jos jedna posebnost udruge “Job” jest njezin osnivač vlč. Dragutin Goričanec, svećenik zagrebačke nadbiskupije koji je vozač, predsjednik, a ono najvažnije i duhovnik udruge “Job”.

Manja grupa članova s osobama s invaliditetom i s tri svećenika, vlč. Dragutinom Goričancem, vlč. Marinom Dujmom i vlč. Kristijanom Bogdanom došli su na hodočašće u Rim i odsjeli su u Hrvatskom Domu. Zahvaljujemo upravi našega hrvatskog doma na čelu s paterom Božidarom Nagyom, što su prilagodili dom osobama s invaliditetom i što nas uvijek radosno primaju. U hrvatskom domu bl. Ivana Merza osjećamo se kao doma. Hvala vamod srca! - Informacije dala Marieta.