KNJIGA GOSTIJU I NJIHOVIH DOJMOVA U DOMU HRVATSKIH HODOČASNIKA U RIMU

6. - 12. 11. 1987.

“Radostan sam što sam imao tu sreću i čast da sam kao prvi hrvatski hodočasnik našao gostoprimstvo u Domu hrvatskih  hodočasnika u Rimu, koji nije samo gostinjac nego nas predstavlja kao narod u glavnom gradu kršćanstva… Želim da se svaki Hrvat koji dođe ovamo osjeća kao u svojoj domovini, jer nas Rim kao središte katoličanstva sve ujedinjuje u jednoj vjeri”.

Rikard Fudurić  (27 god.) arhitekt Argentina

20. 11. 1987.

“Ja sam drugi koji je prespavao u našem hrvatskom hodočasničkom domu. Prvi iz daleke Argentine, drugi iz Njemačke! Pomalo tužno – znakovito. Slika našeg narodnog bića?! No ipak: za mene je bio divan doživljaj i osjećaj: u stranrom svijetu prespavati noć na tlu domovine zagrljene Crkvom. Želim da ovaj naš Dom postane  DOM   za svakoga koji ovamo svrati.”

Alojzije Hartli, misionar Kassel

13. - 19. 12. 1987.

“Još prije nego smo se vjenčali odlučili smo da ćemo umjesto na bračno putovanje, poći u Rim na hodočašće poput tolikih drugih mladih bračnih parova da dobijemo blagoslov Svetog Oca. Tako smo evo došli… Veoma smo radosni i sretni da je došlo do ostvarenja toliko potrebnog doma za hrvatske hodočasnike u Rimu. Stjecajem okolnosti eto mi smo imali sreću da smo prvi njegovi gosti iz domovine.  Zahvaljujemo svima koji su svojom velikodušnošću pripomogli da se već došlo do toga. Poželjeli  bismo svakom mladom hrvatskom bračnom paru ovakav lijepi duhovni doživljaj na početku zajedničkog obiteljskog života…”

Tatjana i Eugen Sikirić, Zadar

27. 12. 1987.

“Ovo divno djelo započeto neka se i dovrši na slavu Boga i hrvatskog naroda!”

Sestra Klara T.,

1. 1. 1988.

“Čast nam je što smo prva velika grupa koju je ugostio Dom hrvatskih hodočasnika u Rimu. Sretni smo da su i Hrvati našli svoj kutak u Svetom Gradu… Želimo da naš Dom bude što prije službeno otvoren, te da što više hodočasnika ovdje doživi barem dio onoga što ćemo mi vječno nositi u našim srcima!”

Mladi iz Zagreba i Slavonskog Broda
u Rimu u organizaciji Taize-a

6. 1. 1988.

“Kao prva osoba iz Dubrovnika koja je prespavala u našem Domu zahvaljujem inicijatorima ovog projekta što su omogućili formiranje hodočasničkog centra za Hrvate u Rimu. - Ljubav i volja krila su smjela, samo ona dižu do velikih djela!“

Josip degl’Ivellio, DBK

13. 1. 1988.

“Radostan sam što se san i potreba ostvaruju te dobivamo lijepi kutak u Vječnom Gradu. Nadam se da će bit i na pomoć i radost mnogim Hrvatima koji će sa svih strana svijeta ovamo dolaziti i osjetiti se kao kod kuće. Želim obilje Božjeg blagoslova Hrvatskom domu i svima koji će se u njemu naći.”

vlč. Ivan Zirdum, Đakovo

16. 1. 1988.

“Nije bitna građevina kao građevina, već dom za naš narod. Hvala Bogu za taj dragocjeni dar!”

Spomenka B.

27. 3. 1988.

“Zar postoji veći dar od ovoga što ga dobismo u Vječnom Gradu nego što je ovaj po milosrđu Božjem dobiveni dom hrvatskih hodočasnika?! Od svega srca hvala, a najveća zahvala dragom patru Božidaru!”

Nevenka Malekin, Zagreb
jedna od 50 mladih koji su došli u Rim za Cvjetnicu

27. 3. 1988.

“Naš hrvatski dom je tako topao, pun ljubavi i neobično privlačan. Željela bih ponovno u njega doći i posjetiti sve ono što se samo u ovom 'vječnom' gradu može vidjeti.”

Ivka Nevistic

27. 3. 1988.

“Što da kažem o našem domu? Svoja kućica svoja slobodica! Imati svoj dom, biti svoj na svome!”

Ivan D.,

27. 3. 1988.

“Hrvatski dom je potreba. To sam najbolje osjetio kroz ovo vrijeme boravka u Rimu. Ovdje se stvarno svaki Hrvat osjeća kao kod svoje kuće! ”

Marinko R.

27. 3. 1988.

“Hvala ti Bože i svima onima koji su pomogli da imamo svoj Dom u Vječnom Gradu, da se ne osjećamo kao stranci i kad smo izvan domovine. Hvala!”

Bozo P.,

27. 3. 1988.

“Radosna sam i počašćena  što sam prilikom svog prvog hodočašća u Vječni Grad Rim  našla u ovoj kući svoj dom i u ovom gradu se osjećala kao u vlastitom gradu. Zahvalna sam svima koji su mi omogućili ovakav pohod.”

Radojka S.

30. 3. 1988.

“Došli smo u Rim, ali ne u strani grad, jer imamo SVOJ HRVATSKI DOM. Osjećaj topline, brige, ljubavi…”

o. Zvonko Rubinić, DI,
duhovnik i odgojitelj u Sjemeništu na Šalati

30. 3. 1988.

“Hvala dragom Bogu što je hrvatski narod dobio svoj dom u kojem smo se uistinu svi skupa lijepo osjećali. Hvala patru Božidaru koji se istinski trudio da nam u Vječnom Gradu bude što ljepše.”

Vlado Razum, jedan od sjemeništaraca iz Zagreba

30. 3. 1988.

“Prije svega hvala Bogu Bogu i ljudima koji su omogućili da i mi Hrvati imamo svoj kutak u Vječnom Gradu Rimu.”

Ivan Hren, sjemeništarac, Zagreb

30. 3. 1988.

“Zahvaljujem se na toplom dočeku i našem  Hrvatskom Domu i vašem gostoprimstvu. Osjetio sam se kao da sam u našoj dragoj Hrvatskoj. Hvala na svemu i Bog vas blagoslovio.”

Berislav K., sjemeništarac, Zagreb

17. 4. 1988.

“Drago mi je da sam uspio vidjeti Hrvatski dom usred Rima. Za hrvatske katolike to je dom od monumentalne i epohalne važnosti. Dosad su hrvatski hodočasnici lutali Rimom, a sad će imati svoju luku i svoju kuću. Nije to zatvoreni hotel u rimskom centru, odakle iz zgrade izlaziš odmah na ulicu, nego dom okružen zelenilom i prostranim dvorištem, tako da ga možemo nazvati oazom usred velegrada. Ta oaza pripada sada Hrvatima. Dok bude potpuno dovršena zasjat će u punom sjaju. Hvala p. B. Nagyu i svima koji su pridonijeli svoj udio tom velikom djelu. Bog blagoslovio sve koji će u njemu prebivati!”

Prof.Radovan Grgec, predsjednik
Hrv. Knjiž. Društva sv.Ćirila i Metoda,
Zagreb

17. 4. 1988.

“Samo u Rimu zaboravljamo naše podjele. Zajednički korijeni prisiljavaju nas da padnemo na koljena i molimo nad grobovima mučenika: Hvala Ti, Svemogući Bože, što pripadam hrvatskom narodu i što sam odgojen u krilu Svete Majke Crkve. Klečeći tako čovjek misli na povijest i na budućnost….Domus Croata! Hrvatski hodočasnički dom u Rimu! Čovjek počinje voljeti beton, jer osjeća da njemu pripada i da je tu slobodan. Hvala Bogu da ponovno imamo svoj gostinjac u Rimu!”

Mate Krajina, Zagreb

23. 4. 1988.

“Neobično sam obradovana uspješnim izborom prostrane zdrave građevine koja će moći domaćinski prihvatiti veće grupe naših hodočasnika… Također je važno da postoje objektivne mogućnosti da se dobro manifestira kulturna povijest Hrvata kroz umjetnička djela raspoređena u prostoru. Želimo budućim brojnim posjetiteljima omogućiti nezaboravni duhovno estetski doživljaj i naše kulture, ali i vjere u Hrvata u ovom Duhovnom Gostinjcu u okvirima Vječnog Rima.”

Prof.Lojzika Ulman, umjetnica, Vinkovci

27. 4. 1988.

“Kada smo u velikom vječnom gradu mislili da smo izgubljeni, našli smo ne samo krov nad glavom nego i topli dom i široko domaćinovo srce. Radujemo se što smo našli entuzijaste koji se s velikim žarom trude da načine topao kutak za hodočasnike i dobronamjernike.”

Jagoda Travas i sin Petar, Rijeka

28. 4. 1988.

“Bilo mi je jako drago posjetiti vas ovih dana. Mnogo mi je značilo biti između svojih ljudi na ovom putovanju. Kada dolazim s kraja svijeta uvijek sam morao biti među strancima. Ovaj puta ne!”

Tomislav Marinov, Sydney-Australia,
na putu za Šibenik

30. 4. 1988.

“Divno je u početku bilo zamisliti bračno putovanje u Vječnom Gradu. A zatim…ispuni se želja. Lijepo je kad za nas tu ima topli kutak, dom, u kojem možemo uvijek naći okrilje. Poručit ćemo svakom mladom bračnom paru da može doći i ovdje provesti par najljepših dana.”

Marica i Marko M.,
mladi bračni par tek vjenčani, Zagreb

24.-28. svibnja 2011.

U Domu hrvatskih hodočasnika boravila je grupa hodočasnika, članova Hrvatskog katoličkog liječničkog društva iz Zadra. Od srca zahvaljujemo na srdačnom i obiteljskom prijemu, na bratskoj usluzi i domaćem okruženju.

Fra Kristijan Kuhar, TOR (duhovnik HKLD)

03.06.2011.

Dugo, dugo sam pješačio od Besaneona do Rima. Krenuo sam 16. 4. 2011. i došao napokon u Rim danas. Barem sam tako mislio. A onda sam se našao u Hrvatskoj. Da, u Hrvatskoj. Čudno, zar ne? Ne mogu shvatiti da sam u Rimu jer su oko mene Hrvati sa svojom gostoprimnošću i srcem. Zahvalan sam pateru Božidaru sto me ponukao da dođem ovdje. Zahvalan sam Mati i ostalim članovima ove hrvatske obitelji na svemu sto su učinili da se osjećam kao kod kuće. Ovo je zaista kulminacija mog hodočašća i ostat će mi zauvijek u sjećanju. Neka Vas sve Bog blagoslovi i Gospa zaštiti kao što je mene štitila na mom hodočašću.

Slavko Jurčević

11.06.2011.

Veliko hvala na ugodnom gostoprimstvu. Bilo nam je prekrasno i zaista smo se ovdje osjećali kao kod kuće. Sretni smo što smo baš ovo mjesto odabrali za naše prve zajedničke trenutke braka.

Marijana i Rafael Spajić, Zagreb-Grude

11.06.2011

Thank you for the privilege of staying in this home and friendly place. It is an oasis of peace in a beautiful city. We felt at home and rested after our traveling. We will always have lovely memories of our stay, and certainly hope to return one day.

Thank you!

Renato and Cornelia Despoja,
Adelaide, South Australia

16. 6. 2011.

Veliko hvala za gostoprimstvo. Lijepo je osjetiti kutak domovine u stranom svijetu. To posebno znači za nas rasute po svim stranama svijeta. Namjera nam je opet doći i biti Vaši gosti. Neka Vas Gospodin blagoslovi i čuva.

Krizmanici i roditelji iz Hrvatske katoličke zajednice
Bad Cannstadt Feuerbach Stuttgart, fra Josip Repeša

11.08.2011.

Dragi domaćini, cijenjeni Hrvati, hvala na prekrasnom ugođaju koji pruža ovaj hrvatski Dom. Hvala Vam na pružanju mogućnosti da Hrvati dođu u ovaj Vječni grad, kolijevku katoličanstva i u Vatikanu u domu svetog Oca. Pružite tu mogućnost i svim našim sadašnjim i budućim pokoljenjima.

Slavonci, Nino i Jasminka Novak iz Osijeka

21.08.2011.

Hvala što ste nam omogućili da se u Italiji osjećamo kao da smo kod kuće u Hrvatskoj. Bog Vas blagoslovio!

1a i 1b Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića iz Slavonskog Broda

20.09.2011.

Napokon sam vidio “Dom Hrvata” u Rimu. Vrlo je lijepo. Finally I have had the opportunity to visit this structure which we Americans of Croatian extraction, have given money some 20 years ago. It is truly a worty cause.

Mario Spalaton, President Croatian american Club of Florida

08.10.2011.

Hvala svima koji su omogućili svojim doprinosom da sada mi možemo uživati, daleko od doma, u miru i blagoslovu, ljubaznosti i gostoprimstvu, neopterećeni tuđinom, razgledati ljepote Rima i Vatikana. Neka ih sve blagoslovi naš Svevišnji.

Od srca hvala, Drago i Zdenka Vincek, Selnik, Maruševac

20. 11. 2011.

Hvala Vam što ste nam dopustili i priuštili da se osjećamo kao kod vlastite kuće.

Hodočašće Kriševačke GKT eparhije, dirigent Ozren Bogdanović

18.02. 2012.

Imati osjećaj doma u vječnome gradu je veliko bogatstvo. Boraviti u Domu je nezaboravno iskustvo. Zahvalni Gospodinu na darovanoj milosti biti ovdje.

Duje i Kristina Mustapić ( Split )

10. 03 2012.

Hvala na lijepom gostoprimstvu i na svemu ostalom što ste za nas učinili. Nadamo se ponovnom viđenju…

UG BiH Linz

15. 03. 2012.

Hrvatski Dome u vječnome gradu! Obećala sam sama sebi da i moja obitelj mora doći i ujedno dobiti sveti blagoslov u Rimu. Hvala, iskreno hvala!

Božica Šokac

30.3.2012.

Nema ljepšeg osjećaja kad se u stranoj zemlji osjećaš kao kod kuće, a u ovom domu sam se tako osjećala.

Ružica Vuković

19.04.2012.

Proteklih pet dana boravka u ovom Hrvatskom domu bili su nadasve lijepi, ugodni i uz Božji blagoslov. Upoznali smo još mnogo osoba. O ovom iskustvu, kojeg ćemo pamtiti cijeli život, prenosit ćemo drugima, a domu želimo još puno godina uspješnog rada na dobrobit svih Hrvata.

Blaženka i Josip Drznić

04.05.2012.

Ponos Hrvatske u svijetu.

Kojić

16.07.2012.

Na 25 godišnjicu doći u Rim i boravit u našem domu hrvatskih hodočasnika zaista je Božji dar i na tomu mu uz sve lijepe uspomene na boravku ovdje u zadnjih dvadeset godina zaista HVALA!

Obitelj Tomislava Marijanovica iz Broda

17.09.2012.

Najljepše hvala za lijep prijem, gostoprimstvo i savjet tijekom našega boravka ovdje u Domus Croata. Posebno hvala pateru Božidaru na ugodnom priređenom iznenađenju povodom našeg vjenčanja, hvala i cijeloj ekipi Domus Croate. Puno ste nas zadužili, a mi ćemo se potruditi uzvratiti istom mjerom. HVALA ZA SVE!

Mladenci Antonija i Josip Vidović

04.10.2012.

Prekrasna oaza mira, dobrote i spokoja usred prekrasnog grada Rima.

Hvala svim ljudima ovog Doma na domaćinstvu, bili su i divni.

Bog Vas sve blagoslovio!

Zdravko i Željka Blažek

18.10.2012.

Nije dovoljno reći da je kao u vlastitom domu. To je DOM pun ljubavi, radosti, osmjeha, topline, jednom riječi LJUBAV i MIR vlada u VAMA i sa VAMA.

Vedran i Anđelka Matković

12.11.2012.

Svaka pohvala za ideju o nastanku ovakvog hodočasničkog doma. Ljubaznost i srdačnost zrače iz njega.

Obitelj Udovčić

1.12.2012

Proputovala sam pola Europe ali nigdje se nisam osjećala ovako lijepo kao kod Vas. Hvala!!

Maja Ninčević

30.12.2012.

Hvala Vam što ste nam boravak u Rimu napravili takvim da se osjećamo kao kod kuće. Hvala što ste nas primili kad nismo imali gdje i što ste nam omogućili da doživimo Rim onakvim kakav zaista jest. Ovo će nam biti najbolja Nova godina dosad.

Mladi Taize
Mia, Zrinka, Anita, Milo, Vito

11.02.2013.

Zahvaljujemo Bogu za osnivače, voditelje, dobročinitelje i volontere ovoga Doma. Lijepo je znati da u Vječnom gradu, ali i mravinjaku od 3 – 4 milijuna ljudi, postoji hrvatska kuća s hrvatskim ljudima i hrvatskom gostoljubivošću na usluzi svima.

Zrinka i Zlatko Gregov

07.02 2013. –15.02.2013.

Dragi naši voditelji i upravitelji Doma, dragi volonteri, hvala Bogu na ovoj prekrasnoj kući – Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu! Drago nam je da smo za naše bračno putovanje izabrali Rim i upravo Dom gdje smo se od prvog trenutka osjećali kao doma. Sretni smo jer smo bili i na audijenciji kod odlazećeg Pape Benedikta XVI, te molili i za njegovog nasljednika… Svima vama želimo od srca zahvaliti i zamoliti Boga da vas sve blagoslovi u vašem životu i radu, kao i vaše najmilije. Sigurno ćemo se vratiti, a nadamo se i da ćemo vas bilo tu, bilo drugdje, opet susresti. Hvala vam svima na svemu, preporučit ćemo vas!

Vaši Katarina i Danijel Stanković

03.03.2013.

Hvala Bogu i vama svima. Bilo nam je prekrasno, baš sve. Sve je bilo super, kao da smo u raju. Još jednom sve najbolje i puno Božjeg blagoslova.

Sonja i Zdravko Kacera, Sesvete Zg

22.03. - 27.03.2013.

Dragi NAŠI, već dugi niz godina smo vaši gosti i unijeli ste nam novo bogatstvo srdačnosti i gostoljubivosti. Od srca HVALA svima i svakom pojedinom na svim izrazima dobrodošlice. Neka vas Bog blagoslovi i daruje Uskrsnom radošću.

Vaši zahvalni Splićani, učenici i profesori Druge Gimnazije Split, s. Dolores Brkić,prof; Sonja Lucic, prof; Mario Šimundža, vodič.

3. 05. 2013.

Majka Terezija je rekla da nije važno činiti velike stvari, već male stvari velikim srcem, a to upravo vi činite u ovom prekrasnom hrvatskom hodočasničkom domu! Zahvaljujemo vam na prekrasnom gostoprimstvu i ugodnom društvu, te se nadamo slijedećem susretu u budućnosti!

Mladi bračni par Dogas

24.05. - 27.05.2013.

Odlazimo iz Rima puni predivnih dojmova. Najtoplije se zahvaljujemo pateru Božidaru Nagyu na silnom trudu da nam što više pokaže u što kraćem vremenu. Počašćeni smo, što smo upoznali tako velikog promotora Hrvatske i istovremeno čovjeka tako predanog Katoličkoj crkvi. Puno hvala svim volonterima na gostoprimstvu. Sve je zaista bilo besprijekorno. S poštovanjem,

Željka i Damir Bolfek, Slavonski Brod.

24.05. – 27.05.2013.

Zahvaljujemo blaženom Ivanu Merzu na njegovoj milosti što nam je omogućio dolazak u ovaj sveti grad. Zahvaljujemo svim djelatnicima hrvatskog doma na gostoprimstvu i profesoru Nagyu na njegovom trudu i neumornom zalaganju u nastojanju približavanja Vječnoga grada nama hodoč asnicima.

Obitelj Petrić

16.7.2013.

Hrvatskom domu hodočasnika zahvaljujemo na gostoprimstvu. Ovo je mjesto gdje smo se osjećali kao u svojoj domovini. Iako smo došli iz daleke Australije, vi ste nam pružili utočište, da se tako lijepo osjećamo. Ovo je mjesto gdje bi svaki hrvatski hodočasnik trebao da dođe i potpomogne. Mnogo zahvalni dragom Bogu, koji nas je uputio ovdje i doveo i vama na vašem gostoprimstvu.

Josip i Slavica Damjanović, Australia

30.09.2013.

Na blagdan sv. Franje, ostavljamo par riječi dojmova iz Domus Croata! Toplo gostoprimstvo, ljubazni domaćini, romantična stara kurija sa predivnom terasom okruženom pinijama, samo su neke od predivnih uspomena koje ćemo zadržati u srcima, kao uspomenu na medeni mjesec u Rimu, sa sjedištem u Domusu Croata! Od srca hvala na svemu! Bog vas blagoslovio svakim dobrom.

Kristina i Domagoj Ćirko, mladenci iz Zagreba

17.10.2013.

Obitelj Ostojić iz Međugorja, zahvaljuje se hrvatskom domu, gospodinu Mateu i drugom osoblju, na gostoprimstvu i svemu lijepom doživljenom u Rimu. Nek ih čuva i blagoslovi “Kraljica Mira”.

Stipe Ostojić, Međugorje

07.01.2014.

Srdačno zahvaljujemo osoblju hrvatskog Doma „Ivan Merz“ na gostoprimstvu i nesebičnom trudu koji su nam pružili u pripremi i tijekom boravka u ovom Domu.

Mladenci Margareta Ribić Varga i Matija Varga

01.03.-02.03.2014.

U ime župe sv. Jurja iz Svetog Djurdja želimo Vam kao hodočasnici zahvaliti na ovom gostoprimstvu. Dolazimo iz ravne Podravine a neki od nas su prvi puta u Vječnom gradu. U prostorijama Vašeg Doma nalaze se mnoge stvari koje nas podsjećaju na naš dom, na korijene naše Kristove vjere. Nek nas bl. Ivan Merz sve skupa prati i blagoslivlja na našim životnim putovima.

Župa sv. Jurja, Sveti Djurdj

27.03.2014.

Hvala Vam lijepo na ljubaznoj usluzi od ulaska u zgradu pa sve do kuhinjskog osoblja. Neka Vam Gospodin podari snagu i zdravlje da nam ovaj mali “hrvatski otočić” u Rimu i dalje bude na usluzi svom hrvatskom puku u hodočašću sv. Ocu i “vječnom gradu”.

Hodočasnici Hrvatske katoličke misije Mülheim

07.04.014.

Policijska kapelanija sv. Mihaela na Policijskoj akademiji u Zagrebu, organizirala je hodočašće u Rim. Od 03. travnja do 08. travnja boravili smo u hrvatskome Domu. Grupa hodočasnika osjetila je ljepotu i ponos na naš Dom kojemu smo se umorni vraćali s dnevnog obilaska važnih i poviješću nezaobilaznih mjesta po Vječnomu gradu. Radost smo na kraju dana pretočili u stihove pjesme koje smo zdušno pjevali.

Frano Musić, policijski kapelan, Policijska kapelanija sv. Mihaela Zagreb

30.04.2014.-04.05.2014.

Nisam očekivala da ću u Rimu naći dio doma i Hrvatske u ovako toplom ozračju Doma hrvatskih hodočasnika. Sve pohvale osoblju, nadasve onima koji rade na povezivanju Hrvatske s Rimom. Čuvao vas dragi Bog i veliko hvala.

Gordana Maras

16.05.2014.

Svom osoblju Domus Croata zahvaljujemo na dobrodošlici, srdačnom i toplom ophođenju s nama. Učinili ste nam boravak nezaboravnim. Vaša brižnost i beskrajna ljubaznost ispunila nas je neizmjernom radošću. Na malo mjesta u svijetu osjećala sam se tako dobro i sretno kao kod vas. Dom je prekrasan. Lijepo sređen i jako lijepo uređen. Posvuda se osjeća toplina i vaša ljubav kojom njegujete ljudsku dobrotu i vjeru. Hvala vam svima na srdačnosti, velikom gostoprimstvu i toplini.

Sonja i Ivica Levanat, Zagreb

03.06.2014.

Nakon 9 dana vožnje biciklom za Rim, doći u Hrvatsku kuću i čuti hrvatski jezik je nešto što se mora doživjeti. Hvala svima u ovoj Božjoj hrvatskoj kući na gostoprimstvu i ugodnom boravku. Bože čuvaj nas Hrvate!

Naj pozdrav od DBD Potepuh, Mario Bilić

03.09.2014.

Zahvalni na milosti Božjoj što smo mogli boraviti ovdje i osnažiti se molitvom i Duhom Svetim. Neka blagoslovi Gospodin sve djelatnike i buduće goste ovoga Doma.

Hodočasnička grupa
zdravstvenih djelatnika i njihovih obitelji,
župa sv. Antuna Padovanskog, Našice

29.09.-04.10.2014.

Nosimo neponovljive uspomene na hodočašće u Rim i boravak u ovom prekrasnom Hrvatskom domu. Budite ponosni na vjeru i narod kojeg ovdje zastupate i ugošćujete.

Hrvatska katolička misija Ravensburg, Miroslav i Marica Marenić

29.11.2014.

Zahvaljujemo na svemu i vidimo se iduće godine.

Udruga jasličara Jaska, Jastrebarsko

07.12.2014.

Hvala što ste nas tako lijepo primili. Hvala vlč. Nagyu na ukazanom gostoprimstvu.

KUD Matko Brajša Rašan, Pula

04.01.2015.

U ovom Domu sam opet, netom vjenčan, učvrstio svoju vjeru kroz molitvu, kroz blizinu izvoru katoličke vjere. Supruga i ja smo se osjećali dobro, osvježeno u duhu, snažni u vjeri koju ćemo svjedočiti u našoj Domovini.

Danijel i Tatjana

09.01.2015.

Lijepo iskustvo i boravak u Domus Croata. Hvala od srca za srdačnu dobrodošlicu i trud oko nas. Neka Vas Bog blagoslovi, bl. Ivan Merz zagovara. Bože čuvaj Hrvatsku.

Djelatnici i učenice Ženske opće gimnazije
Družbe sestara milosrdnica, Zagreb

10. 2. 2015.

Dopis nakon 10 godina:

Poštovani! Slučajnom pretragom po internetu pronašla sam Vašu adresu i jako se obradovala. Naime, prije desetak godina bila sam Vaš gost i o tome stalno svima pričam kao o jednom najljepših doživljaja. Bila sam s grupom hodočasnika iz Osijeka, ostali ste nam svima u najljepšim sjećanjima i sad se družimo i pričamo o tome i ovim putem Vam se želim zahvaliti za Vaše gostoprimstvo i Vaš dobrotvorni rad. O Vama kao ni o Rimu nisam puno znala, ali nakon tamo proživljenoga i onog doživljenog mira kod Vas, a u velikom Rimu, znam da bih uvijek, kad god bi mi se ukazala prilika ponovno hodočastila u Rim i odsjela kod Vas. Ne znam dali ću u životu više i imati takvu priliku, ali bi voljela da na Vašim stranicama ima malo više informacija o Vama i mogućnostima da se kod Vas odsjedne kad se dođe iz Hrvatske.

Još jedanput najljepše hvala i lijep pozdrav svima Vama tamo.

Marija Frančić